Jumaat, 27 April 2018
 
   
 
+
 
-
 
:
     
Carian:
  • Home
  • Transform
  • Transformation Initiatives
  • Persada Transformasi

Persada Transformasi Perkhidmatan AwamSiri 1/2016

Article available only in Malay.

    Persada Transformasi Siri 1/2016 telah diadakan pada 15 Mac 2016, bertempat di Lobi C1, Blok C1, Kompleks C, JPA. Program yang diadakan sempena Majlis Perhimpunan Bulanan JPA Bulan Mac 2016 ini bertujuan meningkatkan kefahaman dan perkongsian amalan terbaik serta menonjolkan keberhasilan strategik transformasi perkhidmatan awam. Selain itu, program yang diadakan secara berkala (setiap bulan) ini diharapkan dapat menguar-uarkan pelaksanaan inisiatif transformasi perkhidmatan awam 2016 yang berimpak tinggi dikalangan warga JPA.

Read More

Print

Persada Transformasi Perkhidmatan Awam

Article available only in Malay.

Pada 17 Jun 2015 yang lalu, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah menganjurkan program Persada Transformasi Perkhidmatan Awam dengan tema "Menjunjung Amanah, Melestari Transformasi" di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). Program yang diadakan bersekali dengan Majlis Perdana Perkhidmatan Awam KeEmpat Belas (MAPPAXIV) 2015 ini bertujuan untuk mengetengah dan mempromosikan produk dan perkhidmatan dibawah 64 inisiatif transformasi berimpak tinggi yang dilaksanakan di semua kementerian/agensi serta menggalakkan perkongsian amalan terbaik dalam menjayakan Transformasi Perkhidmatan Awam. Inisiatif transformasi berimpak tinggi bermaksud usaha-usaha transformasi yang bersifat praktikal dan realistik serta mempunyai elemen lonjakan berganda yang dapat memberikan manfaat yang besar khususya kepada kumpulan sasar.

Read More

Print

Transformation Showcase 3: Patriotisme

Article available only in Malay.

PROGRAM PERSADA TRANSFORMASI SIRI 3 : PATRIOTISME

Persada Transformasi Siri 3 telah diadakan bermula pada 13 hingga 17 Oktober 2014, bertempat di Lobi C2, Kompleks C. Program ini yang sebelumnya dikenali sebagai Transformation Showcase bertemakan Patriotisme yang membawa konsep 1Malaysia dan Bulan Bahasa Kebangsaan bertujuan untuk meningkatkan kefahaman dan penghayatan Program Transformasi JPA, di mana penekanan diberikan kepada pencapaian KPI dan outcome Inisiatif Transformasi JPA (TI-100).

Read More

Print

Transformation Showcase 2: Ramah Tamah Transformasi

21 July 2014 (Monday) - Public Sector Transformation Division, Public Service Department (PSD) once again organised Transformation Showcase : Ramah Tamah Transformasi at Block C2, PSD. The programme was held as a continuity to the first series which was successfully organised on 25 June 2014.

Read More

Print

icopejpm icomsc hrmis intan esila esila pencen spa jpm