Khamis, 30 Mei 2024
22 Zulkaedah 1445
  • English (United Kingdom)
biruhijauemasmerah

Latihan Dalam Perkhidmatan (LDP)

1. Bagaimanakah saya hendak memohon program tajaan / kemudahan cuti belajar dari JPA?
3. Pendaftaran bagi bidang pengajian saya hanya dijalankan pada bulan September setiap tahun. Bagaimanakah jika saya belum/sedang menghadiri kursus persediaan Ijazah Kedoktoran/Ijazah Sarjana semasa pendaftaran tersebut sedang berlangsung?
4. Bolehkah saya menerima tawaran pengajian jika pengkhususan yang ditawarkan oleh Universiti berbeza seperti tawaran JPA?
5. Tempoh tajaan yang diluluskan oleh JPA sebagai penaja adalah lebih singkat daripada tempoh pengajian yang ditawarkan oleh Universiti. Sebagai penaja, bagaimanakah JPA menentukan tempoh tajaan yang diluluskan kepada saya?
6. Bolehkah saya menukar mod pengajian pada bila-bila masa jika saya berhasrat sedemikian?
7. Bolehkah saya menukar bidang atau pengkhususan bidang sebelum atau semasa pengajian?
8. Bolehkah saya menangguh pengajian sekiranya diberi pemangkuan jawatan?
9. Bolehkah saya membuat tuntutan perjalanan bagi perjalanan pergi dan balik untuk tujuan pendaftaran sahaja sebelum memulakan pengajian?
10. Apakah asas yang boleh dipertimbangkan untuk kelulusan permohonan pelanjutan pengajian dan bilakah tempoh terakhir untuk saya kemukakan permohonan pelanjutan pengajian?
11. Bolehkah saya menjalankan sebarang tugas rasmi atau aktiviti yang dapat menjana pendapatan sampingan semasa dalam pengajian?
12. Di manakah saya perlu melapor diri setelah tamat pengajian?